Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

13a Jornada de Mitologia Pirinenca

La festa dels Manairons a la màgica nit de Sant Joan

Imatge espectacle "La nit del solstici d'estiu"
Imatge espectacle "La nit del solstici d'estiu"

DIMECRES 03 JULIOL 2019

El dia de la revetlla de Sant Joan es va celebrar a la Guàrdia d'Ares, la ja molt i molt coneguda Jornada de Mitología Pirinenca.

Com tots els anys, la jornada es va iniciar a la tarda al local social "Sebastià Julià" amb una xerrada del Txopo López, que ens explicava la mitología d'Euskadi, la projecció del documental "La vida quotidiana a la Guardia d'Ares a la década dels vuitanta" realitzat per la familia de Ca l'Eloi, la projecció del reportatge "La utopia de viure al Pirineu" de la Cristina Orduña i un petit concert de muntanya amb la Júlia Caminal d'Espaén, el Serjit Sodhi d'Argestues i la Júlia Hoste de Junyent, acompanyats per la Georgina Fábregas i el Cesc Sans.

Després del repartiment dels canuts per anar a collir manairons, creats pel Talleret de la Seu d'Urgell, es va fer el berenar-sopar i de seguida es va començar la caminada cap al Tarter del Manairons.

Pel camí anavem gaudint de l'espectacle "La nit del solstici d'estiu" i en arribar al Tarter els nens van poder recollir els manairons i desar-los al canut per endur-se'ls cap a casa.

Seguidament vam ballar al ras amb el duet Extremòfils i degustar la xocolata dels manarions, creada pel cuiner Franscisco Puente del restaurant Paisatges.